Titanium boilers lassen met het Cold Wire Tig proces

Boilers voor drinkwater bestemming worden doorgaans van RVS of koper gemaakt. Bij de firma Inventum te Houten hebben ze hier inmiddels 100 jaar ervaring mee en worden de beste ketels ter wereld gemaakt volgens de hoogste kwaliteit standaard. Voor water temperaturen tot ongeveer 60 a 70º Celsius hebben zowel RVS als koperen boilers bewezen prima bestand te zijn qua corrosie eigenschappen voor vele jaren warm water uit uw kraan. De laatste jaren is de lat echter een stuk hoger komen te liggen en willen we ineens kokend water uit de kraan zien komen om snel een vers kopje thee te kunnen zetten.

Inventum ontwikkelde de "HotSpot" om aan deze vraag te voldoen. Op zich lijkt dit een eenvoudige stap voor een bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring, echter RVS en koper blijken niet lang genoeg bestand te zijn tegen deze extreme temperaturen en breekt er een heel nieuw tijdperk aan. Na duurtesten met vele verschillende materiaalsoorten kwam Titanium verreweg als beste uit de bus voor deze toepassing. Het lassen van Titanium is echter toch even iets anders dan het lassen van koper of RVS. Bij het lassen van Titanium dient namelijk veel extra aandact te worden geschonken aan de Inerte omgeving tijdens het lassen maar ook tijdens het afkoelen. Met speciaal vervaardigde sloffen en kamers waar de ketel in opgesloten word tijdens het lassen worden deze ketels volautomatisch afgelast en onder gasbescherming gehouden.
In bovenstaande afbeelding is het uiteindelijke resultaat te zien van de rondlas aan de buitenkant van de boiler. De binnenkant (nog belangrijker) wordt alvorens het lassen gespoeld met een inert gas om alle zuurstof uit de ketel te verdrijven en pas daarna gelast om een goede doorlas te waarborgen.


Onze Ceweld® Titanium lasdraden zijn voorzien van een speciale reiniging om de reinheid te waarborgen, een voorwaarde om uiteindelijk de beste heet waterkraan op de markt te kunnen brengen !
Inventum BV geeft zelfs levenslange garantie op deze ketel, dat vind u nergens en is met recht "veilig en vertrouwd" !

Voor meer informatie over de Inventum AquaSpot klikt u hier.