Bedrijfsbezoek Lasgroep Zuid

Locatie

Welding Solution Center
Gloxininalaan 2 6851 TG HUISSEN
Nederland
Dinsdag 17 mei 2016

 

Dinsdag 17 mei jl. heeft Lasgroep Zuid een bezoek gebracht aan Certilas Nederland BV  in Huissen. Na ontvangst met koffie, nam Mark van Haren (lid van Lasgroep  Zuid en Lastechnisch adviseur bij Certilas Nederland BV) de leden mee in de achtergrond van Certilas, de lastoevoegmaterialen welke onder CEWELD®-label in de markt worden gezet en een uitgebreide toelichting op de verschillende zoekfuncties op de website, zoals het maken van lasberekeningen waarbij de laskosten direct inzichtelijk worden, het zoeken van certificaten en de productcatalogus met een zeer uitgebreide mogelijkheid tot het vinden van het juiste lastoevoegmateriaal.

Binnen de vestiging van Certilas is ook het Welding Solution Center gehuisvest. Het Welding Solution Center is ontworpen met als doel het creëren van een gezamenlijke plek voor het samenvoegen en delen van kennis en kunde én voor de ontwikkeling van nieuwe, innoverende lasprocessen en -procedures.  

Het complex beslaat 600 m2 en biedt plaats aan lasklare applicaties van het allerhoogste niveau die de lastechniek te bieden heeft. Een gedeelte van deze opstellingen konden de leden aanschouwen door middel van live demonstraties. Uiteraard werd in een rondleiding door het gebouw ook het goed uitgeruste magazijn bekeken met een voorraad van ruim 1500 ton, de werkplaats voor het omspoelen van grote naar kleine spoelen en de testruimte om diverse tests te kunnen uitvoeren voor de klant.

De avond werd afgesloten met een drankje in de bar/lounge. Lasgroep Zuid gaf aan een hele interessante en contente avond te hebben gehad en als dank hiervoor overhandigde voorzitter Piet Matheij een bronzen beeldje van `de contente mens´. Het beeldje is leidend voor de gedachten van de Lasgroep Zuid. http://www.lasgroepzuid.com/contentemens.html