Voorverwarmen, lassen en spanningsarm gloeien

Voor het voorverwarmen bij het lassen worden doorgaans extreem zware stroombronnen en/of branders ingezet. Nu is er eindelijk een draagbare oplossing die vanwege zijn "Inverter" stroombron aanzienlijk stroomgunstiger is dan de huidige systemen, maar toch maar liefst 11 KW aan energie levert en slechts 32 ampère afgezekerd hoeft te worden.

Deze kleine krachtpatser verwarmt uw werkstuk in een mum van tijd naar elke gewenste temperatuur en heeft een ingebouwde digitale besturing die de temperatuur continu via een thermokoppel bewaakt. Met enorme precisie rekent de CEWELD® HT-1080 continu uit op welk vermogen hij zijn werk moet doen. Via instelbare geheugenpunten (jobs) biedt de CEWELD® HT-1080 tevens de mogelijkheid om step cooling toe te passen en een programma af te lopen voor bv. warm vaste P91 materialen of standaard PWHT (gloeien) nabehandelingen.
De CEWELD® HT-1080 kan tevens als "master" ingezet worden en nog 6 andere machines aansturen, zo heeft u een ongekende capaciteit tot uw beschikking met de hoogste precisie.

Bovendien is ook aan de kwaliteitsborging gedacht en worden via een USB-aansluiting alle gegevens naar Excel geëxporteerd zodat u bij de WPS alle gegevens met tijden en temperaturen op papier heeft staan.

- Ideaal voor bedrijven die hoge sterkte materialen lassen.
- Lasscholen die lassers moeten kwalificeren.
- Gietijzer of andere reparatieklussen.
- Step cooling op warm vaste CrMo2, P91-T91 materialen.
- Reparatie op karwei.